Introductie
       Werkwijze
       Leidraad
       Beschikbaarheid
       Contact

 
 

 Life is really simple,

 but we insist

 on making it

 complicated

 

 Confucius

 
Leidraad

Of een organisatie nu “from scratch” moet worden opgezet of dat er sprake is van een grote wijziging: het oersimpele SOPI model biedt in vele gevallen uikomst. Eigenlijk mag je het niet eens een model noemen. Sterker nog, het is niet meer dan een geheugensteuntje, dat ook onder andere namen bestaat (echter ook in andere volgorde, FOEI!).

De vragen die iedere organisatie zich in genoemde gevallen moet stellen zijn:

1. Wat is (of wordt) mijn Strategie?
Formuleer een kraakheldere en krachtige missie en een duidelijk strategie. De missie mag een hoog BHAG gehalte hebben, waarbij BHAG staat voor: Big Hairy Aggressive Goal. Een afkorting die ik voor de gelegenheid even “geleend” heb. Deze missie moet bij alle werknemers “op het voorhoofd getatoeëerd staan”! Uit de missie en strategie leiden de diverse afdelingen hun doelstellingen en plannen af.

2. Hoe komt mijn Organisatie eruit te zien?
De heilige missie en strategie worden op de voet gevolgd door het belangrijkste bezit van ieder bedrijf: mensen. Hoe deze te organiseren? Natuurlijk spelen de hoofdprocessen hier op de achtergrond al een rol, maar uiteindelijk zijn het de juiste mensen op de juiste plek, die het bedrijf naar ongekende hoogtes kunnen tillen. Streef naar een simpele platte organisatie met heldere functieomschrijvingen, naar een organigram waaruit de operationele communicatiestructuur eenvoudig is af te leiden. Adieu tegen al die overlegstructuren en gremia, stuurgroepen en taskforces, bila’s en trila’s: back to the basics!
Laat uw P&O afdeling een belangrijke rol spelen, want die O staat toch voor organisatie! Open deur? Helaas niet: zó vaak heb ik mij voor het organigram op een P&O afdeling gemeld en even zo vaak werd ik doorverwezen (naar de muur...).

3. Hoe komen mijn Processen er uit te zien?
Oeufs Brouillés is een Franse lekkernij van eieren. De Engelsen hebben het over Scrambled Eggs, maar die zijn vaak niet half zo lekker. Echt heerlijke Oeufs Brouillés vereisen: goede voorbereiding, goed gereedschap, goede ingrediënten, snelle en adequate bereiding, een korte heldere toelichting (“u eet half gare eieren”), snel opdienen en hééél lang genieten. En zie daar de ideale lijn voor de totstandkoming van uw processen:
· bereidt alles goed voor, met name de organisatie;
· gebruik professionele tools om de processen in kaart te brengen (dus geen Word documentjes);
· kies voor een modulaire heldere opbouw en verbindt processen 1-op-1 aan organisatie-onderdelen;
· zorg dat het geen traject van maanden - of, erger nog, jaren! – wordt;
· goede processen behoeven geen ellenlange toelichtingen en handboeken van het formaat “telefoongids”;
· zorg voor een snelle en krachtige implementatie;
· en verander ze niet iedere maand: het uitvoeren van processen wordt namelijk ook wel “werken” genoemd, en met werken valt geld te verdienen .........;
· en tenslotte: vraag iedere consultant die over ketenmanagement begint vriendelijk of hij direct uw pand zou willen verlaten!

4. Met welke ICT middelen ga ik mijn processen ondersteunen?
Onderschat dit laatste punt nooit! Goede ICT is essentieel voor ieder bedrijf dat winst wil maken (of, hoe zat het ook alweer: was winst soms niet leuk, omdat het “schuld aan de eigenaren” betreft .....?). Schiet echter ook niet met een kanon op een mug. Energiebedrijven waar ik zelf werkzaam was zoeken tevergeefs hun heil in het “Duitse wondermiddel” terwijl hun oplossing wellicht al in Delft gevonden kan worden.... Komt trouwens de eerder genoemde winst ook redelijk ten goede.
Bij de te maken keuzes zijn uw processen leidend maar nooit heilig! Streef ook hier weer dat ene doel na: “keep it simple”! Enkel en alleen slechte consultants streven het doel “make it complicated” na! En gelooft u mij: ze bestaan!